نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

گوشه گيري كودك ممكن است به دليل تيپ شخصيتي او باشد. افراد در هر سني ممكن است با انزوا و گوشه‌گيري درگير باشند و فقط مختص بزرگسالي نيست. كودكان گوشه‌گير معمولا خجالتي و كمرو بوده و از شركت كردن در كارهاي گروهي خودداري مي‌كنند، ورود به جمع براي آن‌ها سخت است. برخي از آن‌ها با اين ويژگي اخلاقي مشكلي ندارند و با شرايط خود كنار آمده‌اند. در مقابل، كودكاني هستند كه تمايل به شركت در جمع‌ها و گروه‌ها را دارند اما توانايي لازم را ندارند. اگر كودك گوشه گيري داريد، بهتر است با ويژگي‌هاي اخلاقي او آشنا شده و در صورت نياز به او كمك كنيد. در ادامه ريشه، خصوصيات و درمان گوشه گيري كودك را بيان كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: گوشه گيري كودك

گوشه گيري كودك

تمايل داشتن به انزوا و خلوت و تنهايي، الگو رفتاري ثابتي در ميان كودكان با ويژگي اخلاقي گوشه‌گيري است. معمولا رفتارهاي اين بچه ها حالتي اجتنابي و دوري‌گزين از ديگران دارد.

كودكان گوشه گير اعتماد به نفس پاييني دارند. آن‌ها خجالتي و كم‌رو در ارتباط با سايرين هستند و از اينكه از طرف ديگران پذيرفته نشوند، احساس ترس دارند.

گوشه گيري كودك موجب شده تا كودكان تنهايي را به در جمع بودن ترجيح دهند و فقط با كساني كه به آن‌ها اعتماد دارند، وارد رابطه مي‌شوند.

ترس از ديگران و انتقادات آن‌ها و هم‌چنين دوري از ارتباط با هم‌سالان و بزرگ‌سالان مي‌تواند نشانه افسردگي در كودك باشد. براي آشنايي با علل عدم توانايي دوستيابي كودكان كليك كنيد.

علت گوشه گيري كودك

قبل از آن كه به درمان و از بين بردن گوشه گيري كودكان بپردازيم، ابتدا بايد علت و ريشه آن را پيدا كنيم تا اقدام مناسبي انجام دهيم. معمولا كودكان به دلايل زير گوشه گير مي‌شوند.

مشكلات درون خانواده

مشكلاتي از قبيل اختلاف و درگيري والدين، طلاق، مشكلات مالي و رفتاري، اعتياد يكي از اعضا خانواده و… كودك را در معرض گوشه‌گيري و در مراحل بعدي افسردگي قرار مي‌دهد.

اعتماد به نفس پايين

كودكاني كه اعتماد به نفس پاييني داشته و درجات كمي از استقلال‌طلبي دارند ممكن است كودكان گوشه گيري باشند.

معمولا اين دسته از كودكان تصوير ذهني خوبي از خود ندارند و همين امر در گوشه‌گيري و انزواطلبي آنان نقش دارد.

شيوه تربيتي كنترلي والدين

والديني كه بيش از حد سخت‌گيرند و الگو تربيتي آنان كنترلي است و قدرت استقلال به كودك نمي‌دهند و دائما وي را كنترل و بررسي مي‌كنند، بيشتر از ساير والدين، كودكان گوشه‌گير پرورش مي‌دهند. براي آشنايي با انواع سبك فرزند پروري كليك كنيد.

نگاه منفي به كارها

داشتن نگاه منفي به كارها و نتايج حاصل از آن‌ها و كساني كه توان روبرويي به نتيجه كار و انتقادات ديگران را ندارند؛ در دسته گوشه‌گيران قرار مي‌گيرند.

كم‌رو و خجالتي بودن

ويژگي خجالتي بودن ممكن است از همان ابتدا با كودك همراه باشد. كودكاني كه از غريبه‌ها دوري كرده و به سوالات آنان پاسخ نمي‌دهند يا با ديدن افراد غريبه، پشت والدين خود قرار مي‌گيرند؛ احتمالا كودكان گوشه گيري هستند.

ساير علل گوشه گيري كودك

عدم احساس امنيت رواني و مواجه شدن با فشارهاي زياد از جوانب مختلف، ابتلا به بيماري‌هاي خاص يا نقص‌ عضو كه در تغيير تصوير ذهني كودك نقش دارند. تحقير شدن كودك در جمع‌هاي خانوادگي، دوستانه، مدرسه و …، سرزنش شدن بيش از اندازه از سمت والدين و محبت نديدن كودك از طرف والدين و اطرافيان از مهم ترين دلايل گوشه گير شدن كودك هستند.

براي آشنايي بيشتر با علت اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد.

ويژگي هاي گوشه گيري كودكان

خصوصياتي كه در بيشتر كودكان گوشه‌گير مي‌توانيم مشاهده كنيم، عبارتند از:

اعتماد به نفس پايين
احساس بي‌كفايتي و بي‌ارزشي
اجتناب از شركت در فعاليت‌ها جمعي و گروهي
بدبيني
خودداري كردن از معاشرت با ديگران
دوستان زيادي ندارند
سطح انتقادپذيري پاييني دارند
بيشتر اهل روياپردازي‌اند و با خيال بيشتر از واقعيت روبرو هستند
از شكست مي‌ترسند
وفاداري ديگران را مورد آزمون قرار مي‌دهند
نگاه منفي به برقراري روابط دارند

درمان گوشه گيري كودك

گوشه‌گيري كودك موجب اجتناب آن‌ها از روابط شده كه اين فرار و اجتناب در آنان، فرصت يادگيري و دوستيابي را از بين برده و احساس ناراحتي به وجود مي‌‌آورد. راه‌هايي كه از طريق آن‌ها مي‌توان به درمان و بهبود وضعيت گوشهگ يري كودك كمك كرد، شامل موارد زير است.

قرار دادن كودك در شرايط معاشرت

همان‌طور كه اشاره شد معمولا كودكان گوشه‌گير نگاه منفي به شروع روابط دارند و به همين دليل خود را از نظر ديگران پنهان مي‌كنند.
تشويق كودك به برقراري ارتباط و صحبت كردن با ديگران مي‌تواند براي او پيشرفت خوبي باشد.

شناخت صحيح از خود

شناخت توانمندي‌ها و نقاط قوت و پذيرش ضعف‌ها در درك درست فرد از خود و تثبيت تصوير ذهني مناسب موثر است. براي شناخت خود لازم است به او اجازه دهيد كه تجربه كند و حتي گاه شكست بخورد. دستاوردهاي او از اين تجربيات موجب پيدا كردن مسير براي آن ها مي‌شود.

كمك گرفتن از مشاور

صحبت كردن و يافتن ريشه‌هاي گوشه‌گيري با كمك مشاور مي‌تواند يكي از راه‌هاي درمان محسوب شود. هم‌چنين مشاور به از بين بردن تفكرات منفي و بهبود تصوير ذهني كودك از خود كمك خواهد كرد. براي دريافت مشاوره تلفني كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: گوشه گيري كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/29  ] [ ۰۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب